Redirectioneaza 3,5%

Poti face o FAPTA BUNA printr-un gest care NU TE COSTA NIMIC …

Directioneaza 3,5% din impozitul datorat statului catre Asociatia “FREAMAT DE SPERANTA”.

Descarca formularul 230

Asociatia „Freamat de speranta” este deschisă oricarei propuneri de parteneriat, colaborare sau iniţiativă care vine din partea companiilor interesate de implicarea în proiecte de responsabilitate socială dedicate copiilor.

Cine dispune?

Dumneavoastră, contribuabilul.

Se pot alege mai multe organizaţii?

Nu. Puteţi solicita direcţionarea procentului de 3,5% din impozitul pe venitul anual către o singură entitate nonprofit.

Cât cheltuiţi?

Nimic. Deoarece aceasta suma reprezinta, o parte a Bugetului de Stat fiind încasata de la Dumneavoastra în anul fiscal 2019.

Pentru cât timp?

Optiunea Dumneavoastra este valabila pentru anul fiscal 2019 (1 ianuarie-31 decembrie 2019). Pentru acest an fiscal termenul de depunere a formularelor este 15 Martie 2020.

Pentru ce?

Pentru activităţi ale organizaţiilor nonprofit în domeniul social, educaţional, cultural, mediu, etc.

Cui puteţi direcţiona aceşti bani?

Cum redirectionezi 3,5% din impozitul pe venit?

1. Completează Formularul 230 (daca în 2019 ai avut venituri numai din salarii) sau Formularul 200 (daca in 2019 ai realizat si alte venituri – din salarii sau activitati independente sau numai din activitati independente).

2. Trimite formularul la Administratia Financiara de care apartii până la 15 martie 2020: formularul se poate depune direct sau se trimite prin posta cu scrisoare recomandata (confirmare de primire).

3. Formularul 230 se poate completa si online accesand acest link: https://redirectioneaza.ro/login

Aici veti putea completa online formularul si descarca pentru printare. De asemenea veti primi mail cu posibilitatile de al depune dvs. la ANAF sau de al trimite catre Asociatia Freamat de Speranta, asociatie care are ca si proiect maret infiintarea unui centru de recuperare pentru copiii si tinerii cu dizabilitati! Va multumim! redirectioneaza.ro este platforma care ajuta ONG-urile sa colecteze formularul 230 de redirectionare a pana la 3.5% din impozit pentru pana la doi ani.

Ce reprezinta 3,5%?

Contribuabilii persoane fizice pot dispune asupra destinatiei unei sume reprezentand pana la 3,5% din impozitul pe venitul anual datorat Statului, conform Art. 57 alin. (4) si Art. 84 alin. (2) din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.138/2004 pentru modificarea si completarea Legii privind Codul Fiscal nr. 571/2003 si aplicata prin Legea nr. 163/2005.

Astfel persoanele fizice pot sponsoriza entitatile nonprofit care functioneaza conform OG 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii.

Cine dispune?

Dumneavoastra, contribuabilul:

Puteti directiona 3,5% din impozitul datorat pe venitul anual catre o asociatie sau fundatie prin completarea Anexei 230 de la formularul de Declaratie de impozit pe venitul anual.

Cat cheltuiti?

Nimic!

Aceasta suma este o parte a bugetului de stat care este directionata de catre dumneavoastra catre o asociatie sau fundatie.

Astfel va puteti implica fara nici un fel de costuri suplimentare, în sustinerea unor cauze sociale importante.

De cand?

Incepand cu anul fiscal 2016 (1 ianuarie-31 decembrie 2019).

Termenul de depunere a declaratiei de venit global este 15 martie 2020

Cui directionati acesti bani?

Asociatia “Freamat de speranta” este o organizatie neguvernamentala, inregistrata ca persoana juridica in iunie 2015.

Fiind o organizatie nonprofit, resursele noastre sunt limitate iar marea majoritate a activitatilor noastre sunt realizate prin sponsorizari si donatii.

Pentru ce?

Spre deosebire de stat, noi va spunem ce se intampla cu impozitele voastre

Toate programele oferite de Asociatia “Freamat de speranta” au ca scop principal dorinta de a ajuta.

Cum se procedeaza?

Persoanele fizice care au realizat, in anul 2018, venituri din salarii si care solicita virarea unei sume de pana la 3,5% din impozitul anual catre Asociatia “Freamat de speranta” completeaza in Declaratia Unica, Anexa 230: “Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 3,5% din impozitul anual”. La cerere se anexeaza cate o copie dupa formularul 210 “Fisa fiscala privind impozitul pe veniturile din salarii”. Cod 14.13.04.13. Declaratia de venit global se depune la Administratia Finantelor Publice personal sau prin posta.

DESCARCA :
Declaratia 230 – pentru contribuabilii cu venituri din salarii
Declaratia 200 – pentru contribuabilii cu (si) venituri din alte surse

Cand ajung banii in contul organizatiei?

Virarea acestor sume catre organizatie se face de organul financiar competent, respectiv Administratia Finantelor Publice, pana la data de 31 decembrie 2019.

Veti sti daca ati fost de folos?

Bineinteles!

Daca Asociatia “Freamat de Speranta” se va bucura de increderea si sprijinul dumneavoastra, va anunta public suma virata in contul asociatiei si modul in care a fost cheltuita.

Care sunt datele ?

Denumire entitate Asociatia “Freamat de Speranta”
Cod de inregistrare fiscala (CIF) – 35027726

Cont (IBAN) bancar – RO 92 BTRL RON CRT 03 0858 4101

Banca Transilvania

Pentru orice detalii legate de modalitatile de implicare a companiei dumneavoastra, va rugam sa ne contactati la telefon 0727 426 272 sau la adresa de email: contact@freamatdesperanta.ro

Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este, in esenta, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi directionata de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta !