POVESTEA NOASTRA

Asociația “FREAMĂT DE SPERANŢĂ” cu sediul în Câmpulung Moldovenesc, str. Teiului. nr.3, județ Suceava , înregistrată în registrul persoanelor juridice prin Sentinta civila nr. 509. din 2015, a Judecatoriei Câmpulung Moldovenesc, jud Suceava, codul fiscal nr. 35027726 din 22.09.2015, avand contul nr. RO92 BTRLRON CRT030858 4101, deschis la Banca Transilvania., reprezentată de Crăciun Ancuța Iuliana, cu funcția de președinte, are scop filantropic non-profit, urmărind slujirea celor mai nobile activități umanitare de caritate și ajutorarea copiilor, tinerilor și adulților cu nevoi speciale.

Cu o echipă tânără, ambițioasă, hotărâtă în promovarea valorilor și susținerea copiilor, tinerilor și adulților cu nevoi speciale, asociația are la baza înființării și funcționării trei repere atitudinale esențiale:

DĂRUIRE – Urmărește derularea unui proiect amplu și inovativ privind conștientizarea și mobilizarea comunității avându-se în vedere principalele nevoi pentru creșterea nivelului de trai a comunității.

IMPLICARE – Dezvoltarea de parteneriate în vederea înființării unui centru rezidenţial de îngrijire medicală şi asistenţă a copiilor și tinerilor cu dizabilități pentru oferirea serviciilor de îngrijire personală, educare, dezvoltare abilităţi de viaţă independentă, consiliere psiho-socială şi suport emoţional, supraveghere, reintegrare familială şi comunitară, socializare şi activităţi culturale.

EMPATIE – Sensibilizarea comunității și implicarea membrilor acesteia în înțelegerea și sprijinirea copiilor, tinerilor și adulților cu nevoi special, pentru integrarea optimă în comunitate.

Asociația “FREAMAT DE SPERANTA” a pornit de la visul lui Sebi Craciun de a ajuta copiii cu dizabilitati sa faca recuperare și să fie tratați în societate cu respect și demnitate. Deoarece Sebi a simțit cum este să fii ajutat în urma campaniilor umanitare care s-au făcut datorită publicării cărților sale, a văzut că puțin de la fiecare a însemnat atât de mult pentru el.

În urma intervențiilor chirurgicale efectuate la Chișinău și a sutelor de ore de kinetoterapie, fiind plătite cu ajutorul cărtilor sale, el a început să-și dobândească pași reali în lupta cu boala.

În cei 16 ani de recuperare în care a fost nevoit să colinde aproape toate centrele de recuperare din tară atât în regim de stat cât și privat ,mama sa a învățat foarte multe despre necesitățile copiilor cu probleme medicale ,despre recuperarea lor,despre tehnici abordate și terapii inovatoare.

Mai mult,a considerat că poate să-si ajute copilul doar devenind propriul terapeut și astfel a făcut și studii postliceale de balneofiziokinetoterapie. Experiența acumulată în acesti ani a ajutat o și a înființat acest ONG care apara drepturile persoanelor cu dizabilități și îi susține zi de zi în recuperare achitându-le terapiile si dispozitivele medicale necesare.

Obiectivul general al Asociatie Freamăt de Speranță este de a oferi celor cu situație financiară precara servicii medicale de calitate ,aparatura de ultimă generație și posibilitatea de a face recuperarile necesare acasa ,în Bucovina,nu la sute de kilometrii depărtare.

Va multumim din suflet!

Vrem să creștem ca asociație pentru că lumea are nevoie de noi. Sunt zeci, sute de cazuri care ne cer ajutorul, dar pentru asta, avem nevoie mereu de prieteni, alături de care să le putem oferi acestor oameni sprijinul.