BALUL PRIMĂVERII

Balul Primăverii este un bal organizat de către ,,Asociația Freamăt de Speranța ,,din Câmpulung Moldovenesc,asociație înființată din anul 2015 de către Anca Crăciun,mama micului poet Sebastian Crăciun,sustinută de un grup de prieteni din lumea reală dar si de oameni care au aflat din mediul online despre acest ONG și s-au alăturat demersurilor ce se fac pentru a oferi copiilor și tinerilor cu nevoi speciale din comunitate și nu numai ,un trai mai bun.

Copiii din Asociație încurajați și ajutați de voluntari au îmbrăcat costume haioase și au fost pictați de către echipa Wowie Kids din C-lung Moldovenesc pentru a participa la un Bal la care fiecare mască a fost premiată și aplaudată de către publicul spectator.

Deoarece ei sunt învățați să ofere mai mult decât primesc,au venit pregătiți cu un scurt program artistic de cântece și poezii aduse drept omagiu mamelor care au fost sărbătorite în acest eveniment.

Programul artistic a fost acompaniat de către instructor -voluntar meloterapie,Armin Ivan și formația Allegro din Vama care a oferit în continuare muzică de petrecere pe toata durata Balului.

Este remarcabil faptul că această formație este alcatuită din tineri ce au ales să participe voluntar la activitățile Asociației și alături de colegii lor de la Colegiul Silvic și de la Colegiul Național Dragoș Vodă oferă din timpul și talentul cu care au fost înzestrați și celor mai puțin norocoși ca ei,copiilor și tinerilor cu nevoi speciale.

Asociația Freamăt de Speranță a pregătit diplome tuturor participanților,cadouri personalizate mamelor super-erou ,mărțișoare și ornamente create de copii în cadrul terapiei ocupaționale ,,Să învățăm să ne ajutăm,,precum și trei certificate de membru de onoare pentru trei persoane deosebite din comunitate care au fost alături de acesti copiii în tot acest timp.

An de an comunitatea s-a implicat tot mai frumos în activitățile Asociației Freamăt de Speranță și fiecare sponsor ce a fost solicitat a oferit câte puțin și pentru ca acest bal să aibă parte de o organizare minunată,cu mese bogate oferite de antreprenorii ,,La Nușa ,,Grădina Mariajelor,,Restaurantul Bucovina,,SC Papa Bun,,SC Poptămaș ,, doamna Vera Alboi,domnul Vasile Vargan si doamna Cristina Balabasciuc.

La acest eveniment a fost promovat cazul unei familii tinere din Moldova Sulița cu trei copii din care cel mai mare cu autistm.Ei au cerut sprijinul Asociatiei pentru a putea beneficia de terapie pentru copil menționând că sunt dispuși să se stabilească cu chirie în Câmpulung doar pentru ai oferi o șansă copilului bolnăvior la integrare,socializare și recuperare.

Cazul a atins coarda sensibilă a celor prezenți și doamna Cristina Balabasciuc a oferit o locuință proprietate personală cu titlu gratuit acestei familii pe perioada terapiilor copilului iar o altă susținătoare ,doamna Popa Lenuța a achitat 300 lei pentru plata primelor 10 ședinte de logopedie ale copilului.

Acest eveniment a avut loc la Aquarius Center Campulung Moldovenesc ,gazda an de an la aproape toate evenimentele Asociației .Modul frumos de a face comunitatea să actioneze și să ajute acesti copii este de admirat deoarece publicul participă la bucuria copiilor, la emoția lor ,la poveștile lor de viață și treptat- treptat se spulberă mitul copilului cu handicap ce dorește compasiune și se întărește convingerea de care atârnă toată activitatea Asociației …aceea că în fiecare dizabilitate exista o abilitate ce trebuie doar descoperită și pusă în valoare.